20 Haziran 2016 Pazartesi

Lorlu Kurabiye Nasıl Yapılır


Lorlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

1 paket margarin(oda sıcaklığında), 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 çay bardağı nişasta, 1 paket kabartma tozu, Aldığı kadar un.

İçi İçin:

300 gr tuzsuz lor, 5 yemek kaşığı toz şeker.

Üzeri İçin:

Pudra şekeri.

Lorlu Kurabiye Yapılışı

İçi için; bir kaseye loru, toz şekeri koyup, karıştıralım ve 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.

Bir kaba margarini, sıvı yağı, sütü, koyalım ve karıştıralım.

İçine nişastayı, kabartma tozunu ilave edelim ve karıştıralım.

Azar azar unu ilave ettikten sonra yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

Hamurdan küçük parçalar koparalım ve elimizde açalım.

Ortasına lor koyup, elimizde yuvarlayarak kapatalım.

Önceden ısıtılmış 180° fırında 20 dakika pişirelim.

Lorlu Kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip, servis yapalım.

Bu harika Lor Kurabiye tarifini bizimle paylaşan Melike Alparslan Hanım’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi MUTLU ÇALIDAĞ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Lorlu Kurabiye Nasıl Yapılır hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Lorlu Kurabiye Nasıl Yapılır,kolay kurabiye tarifi,kurabiye tarifleri,lorlu kurabiye,pratik kurabiye tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...