22 Haziran 2016 Çarşamba

Erik Kompostosu Tarifi


Erik Kompostosu Tarifi İçin Malzemeler

1 kg mürdüm eriği, 1,5 su bardağı toz şeker (artırabilir-azaltabilirsiniz), 1litre su.

 

Erik kompostosu yapacağınız eriklerin taze olması, kompostonuzun çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Konserve olarak yapılan erikler de lezzetli oluyor fakat taze olması vitamin açısından daha zengin oluyor. Aroması da daha lezzetli oluyor.

 

Erik Kompostosu Yapılışı

Erikleri yıkayalım ve çekirdeklerini çıkarıp, istediğimiz büyüklükte doğrayalım.

Tencereye toz şekeri, suyu koyalım ve 5-10 dakika kaynatalım.

Kaynadıktan sonra erikleri ilave edelim ve ocaktan alalım.

Tencerenin kapağını kapatıp, 15 dakika bekletelim.

Sonra tencerenin kapağını açalım ve oda sıcaklığında ılımasını bekleyelim.

Erik Kompostosunu buzdolabına kaldırıp, soğuyunca servis yapalım.

Bu nefis Erik Kompostosu tarifi için Pembe Tatlar‘a teşekkür ederiz.



Merhabalar 22 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi DUHAN KARACA yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Erik Kompostosu Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Erik Kompostosu Tarifi,İçecek tarifleri,kolay içecek tarifleri,kolay komposto tarifi,komposto tarifi,pratik içecek tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...