21 Haziran 2016 Salı

Güveçte Orman Kebabı Tarifi


Güveçte Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler:

Yarım kilo dana eti, 1 adet patlıcan, 1 adet büyük patates, 1 adet büyük boy soğan, 2 adet domates, 2 adet yeşil biber, 1-2 adet kırmızı biber, 2 diş sarımsak, 1 çay bardağı taze bezelye, Zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı, Tuz.

Sosu İçin:

1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 bardak sıcak su.

Güveçte Orman Kebabı Yapılışı

Soğanı ince ince doğrayalım.
Patatesi, patlıcanı, domatesi küp şeklinde doğrayalım.
Biberleri orta kalınlıkta doğrayalım.
Tencereye tereyağını, zeytinyağını, soğanı koyalım ve kavuralım.
Üzerine eti ilave edelim ve kavuralım.
İçine sırasıyla patlıcanı, biberleri, patatesi ilave edelim ve karıştıralım.
Sonra domatesi, bezelyeyi, sarımsağı, karabiberi, kırmızı pul biberi, tuzu ilave edip, kavuralım.
Kavurma işleminden sonra ocaktan alalım.
Hazırladığımız etli karışımı güveçlere eşit olarak paylaştıralım.

Sosu için; bir kaba salçaları, suyu koyalım ve iyice karıştıralım.
Hazırladığımız sosu güveçlere paylaştıralım.(sebzeler suyunu bıraktığı için fazla su koymayalım)
Güveçte Orman Kebaplarını önceden ısıtılmış 220° fırında pişirelim.

Bu harika Güveçte Orman Kebabı tarifini bizimle paylaşan Resmiye Çopur Altuntaş Hanım’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 22 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ELVAN ÖZATAY yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Güveçte Orman Kebabı Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Güveçte Orman Kebabı Tarifi,ana yemekler,güveçte orman kebabı,kebap tarifi,kolay kebap tarifi,pratik kebap tarifi,ana yemek tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...