21 Haziran 2016 Salı

Muzlu Elmalı Cevizli Kek Tarifi


Muzlu Elmalı Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler:

5 adet yumurta, 1/2 su bardağı toz şeker, 1 paket krema, 100 gr tereyağı, 1 paket vanilya, 1/2 limon suyu veya 5-6 damla aroması, Minicik tuz, 2 yemek kaşığı fildişi çikolata (yoksa sorun olmaz), 1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz, 1,5 su bardağı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 paket kabartma tozu.

Ortası İçin:

1 adet elma rendesi, 1 adet muz rendesi, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1/2 su bardağı ceviz.

Üzeri İçin:

2 çay bardağı pudra şekeri, 3-4 damla limon suyu.

Muzlu Elmalı Cevizli Kek Yapılışı

Bir kabın içine elma rendesini, muz rendesini, tarçını, cevizi koyalım ve karıştıralım.
Başka bir kabın içine sırasıyla tüm malzemeyi koyalım ve bir süre iyice karıştıralım.
Kek kalıbını yağlayalım ve hazırladığımız karışımın yarısını içine dökelim.
Ortasına muzlu, elmalı harcı döküp, kalan hamuru üzerine ilave edip, 1-2-3 defa kek kalıbını masaya vuralım.
Önceden ısıtılmış 175° fırında 25 dakika pişirip, soğumaya bırakalım.
Üzeri için; bir kaseye pudra şekerini, limon suyunu koyalım ve karıştıralım.
Muzlu Elmalı Cevizli Kekimizi, servis tabağına çıkarıp,üzerine pudra şekerli karışımı döküp, servis yapalım. Afiyet olsun.

Not: Kullandığım kek kalıbı Wilton markadır.

Bu harika Muzlu Elmalı Cevizli Kek Tarifi’ni bizimle paylaşan Damak Tadı’na çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 22 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi OSMAN ÇOPUR yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Muzlu Elmalı Cevizli Kek Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Muzlu Elmalı Cevizli Kek Tarifi,kek tarif,kek tarifleri,kolay kek tarifi,kolay kek tarifleri,muzlu elmalı cevizli kek tarifi,pratik kek tarifi,tatlı tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...