23 Haziran 2016 Perşembe

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi


Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

250 gr mantar, 2-3 yemek kaşığı krema, 2 yemek kaşığı un (tepeleme), 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı, 5 su bardağı et suyu veya su, 1 adet orta boy kuru soğan, 7-8 dal dereotu, 2,5 çay kaşığı tuz, Karabiber (arzuya göre).

Kremalı Mantar Çorbası Yapılışı

Minik minik doğradığımız kuru soğanları tereyağında çevirelim.

Üzerine temizleyip minik minik doğradığımız mantarları ilave edip mantarlar suyunu çekene kadar kavuralım.

Sonra unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.

Daha sonra suyu ve tuzu ilave edelim.

Orta ateşte göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim.

Kremayı bir kapta çırpalım.

İçine çorbanın suyundan ilave edip ılıtalım ve çorbanın içine karıştırarak boşaltalım.

Servisten önce ince ince doğradığımız dereotunu ilave edelim.

Kremalı Mantar Çorbamızı sıcak olarak servis yapın.

Bu harika Kremalı Mantar Çorbası Tarifi için Vanilins‘e teşekkür ederiz.



Merhabalar 23 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi JİHAT BAL yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Kremalı Mantar Çorbası Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Kremalı Mantar Çorbası Tarifi,çorba tarifleri,kolay mantar çorbası tarifi,kremalı mantar çorbası tarifi,mantar çorbası tarifi,pratik mantar çorbası tarifi,Çorba tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...