22 Haziran 2016 Çarşamba

Krep Akıtma Tarifi


Krep Akıtma Tarifi İçin Malzemeler

Krep Hamuru İçin:

4 adet yumurta, 4 su bardağı un, 2,5 su bardağı süt, 2 su bardağı su, 2 yemek kaşığı sıvı yağı, Tuz.

Üzeri İçin:

Yarım kiloya yakın kıyma, 2 adet iri soğan, 3 adet domates, 10 adet biber, Tuz, 1 çay bardağı zeytinyağı.

Krep Akıtma Yapılışı

Soğanları ince ince doğrayıp zeytin yağında biraz kavuralım.

Üzerine ince ince doğradığımız biberleri ilave edip kavuralım.

Sonra kıymayı ilave edip kavuralım.

Son olarak kabuklarını soyup küp şeklinde doğradığımız domatesleri ve tuzu ilave edip pişirelim.

Pişirdiğimiz kıymalı harcı soğumaya bırakalım.

Krep hamuru için; bir kaba yumurtaları kırıp çırpalım.

Üzerine unu, sütü, sıvı yağı ve tuzu ilave edip iyice karıştıralım.

Son olarak azar azar suyu ilave edip boza kıvamında bir hamur elde edelim.

Krep tavasına bir tatlı kaşığı sıvı yağ ilave edip ısıtalım. (arada tavayı yağlayın krepler yapışmasın)

Üzerine 1 kepçe krep hamurundan döküp tavaya yayıp pişirelim.

Pişen krepin üzerine 1 yemek kaşığı dolu dolu kıymalı harçtan döküp yayalım.

Krep Akıtmalarımızı rulo şeklinde sarıp servis yapalım.

Not: 6 kişiliktir.

Bu güzel Krep Akıtma Tarifi‘ni bizimle paylaşan Resimli Tarif’e teşekkür ederiz.



Merhabalar 23 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi KÜBRA KALINSAZLIOĞLU yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Krep Akıtma Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Krep Akıtma Tarifi,hamur işleri,kolay krep tarifi,krep akıtma,krep tarifi,pratik krep tarifi,hamur İşleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...