22 Haziran 2016 Çarşamba

Havuç Turşusu Tarifi


Havuç Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

1 Kg Kavanoz İçin Ölçüler:

1 kg havuç.

Turşu Suyu İçin:

1 çay bardağı üzüm sirkesi, 1 tatlı kaşığı limon tuzu, 1 tatlı kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı turşuluk iri tuz, 6-8 adet sarımsak, Su.

Havuç Turşusu Yapılışı

Havuçların kabuklarını soyup daire şeklinde doğrayalım.

Doğradığımız havuçları kavanoza dolduralım.

Sarımsakların kabuklarını soyup kavanozun içine atalım.

Turşu suyu için; bir kaba sirkeyi, iri tuzu, şekeri ve limon tuzunu koyup karıştıralım.

Turşu suyunu kavanoza dökelim.

Sonra havuçların üzerini geçecek şekilde su ilave edip kavanozun kapağını sıkıca kapatalım.

Kavanozu ters bir şekilde bulaşık makinesine yerleştirelim.

Daha sonra bulaşık makinesini çalıştıralım.

Bulaşık makinesi kapandıktan sonra kavanoz soğuyana kadar bekletelim.

Soğuyunca makineden çıkarın.

Havuç Turşumuz servise hazır.

İsterseniz hemen açıp tüketebilirsiniz.

Güneş görmeyen serin yerde muhafaza edelim.

Bu harika Havuç Turşusu Tarifi’ni bizimle paylaşan Çiğdem’ce Lezzetler‘e teşekkür ederiz.



Merhabalar 22 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi NAZİFE DİYARBAKIR yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Havuç Turşusu Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Havuç Turşusu Tarifi,havuç turşusu tarifi,kışlık tarifler,kolay turşu tarifi,pratik turşu tarifi,turşu tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...