20 Haziran 2016 Pazartesi

Etli Buğday Çorbası


Etli Buğday Çorbası İçin Malzemeler:

300 gr parça et (dana kulandım), 1 su bardağı buğday.

Terbiyesi İçin:

1 adet yumurta, 2 su bardağı yoğurt, 1 tatlı kaşığı un, Tuz, Su.

Üzeri İçin:

Tereyağı, Nane.

Etli Buğday Çorbası Tarifi

Buğdayı yıkayalım ve süzelim.
Eti doğramadan buğday ile birlikte düdüklü tencereye koyalım ve üzerini geçecek şekilde su ilave edip, 20 dakika haşlayalım.
Haşladığımız eti iri olacak şekilde didelim ve suyu ile birlikte başka bir tencereye boşaltalım.

Terbiyesi için; bir kabın içine yoğurdu, yumurtayı, tuzu, unu, yeteri kadar suyu koyalım ve iyice çırpalım.
Hazırladığımız terbiyeyi, buğdaylı etin üzerine dökelim ve orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp yaklaşık 15 dakika daha kaynatalım.

Üzeri için; tavaya tereyağını koyalım ve eritelim.
İçine naneyi ilave edelim ve 1-2 dakika kavuralım.
Etli Buğday Çorbamızı, çorba kasesine alalım ve üzerine tereyağlı naneli karışımı gezdirip, servis yapalım. Afiyet olsun.

Bu harika Etli Buğday Çorbası Tarifi ‘ni bizimle paylaşan Pembe Tatlar’a çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ELVAN ZOR yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Etli Buğday Çorbası hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Etli Buğday Çorbası,Çorba tarifi,çorba tarifleri,etli buğday çorbası tarifi,etli buğday çorbası yapımı,kolay Çorba tarifi,pratik Çorba tarifi,ana yemek tarifleri,Çorba tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...