16 Haziran 2016 Perşembe

Cennet Hurması Reçeli


Cennet Hurması Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

6 adet cennet hurması (sert olanlardan), 3 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı sıcak su, 3-4 adet karanfil, 1 çay kaşığı limon tuzu, 1 çay kaşığı tereyağı.

 

Cennet Hurması Yapılışı

Hurmaları iyice yıkayıp kabuklarını soyalım.

Sonra hurmaları küp şeklinde doğrayalım.

Tencereye hurmaları ve üzerine toz şekeri koyup bir gece bu şekilde bekletelim.

Bir sonraki gün sulanmış olduğunu göreceksiniz.

Hurmaların üzerine sıcak suyu ilave edelim ve kısık ateşte koyulaşana kadar kaynatalım.

Daha sonra karanfili, limon tuzunu ve tereyağını ilave edip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alalım.

Cennet Hurma Reçelini sıcak olarak kavanozlara boşaltalım ve ağızlarını iyice kapatıp ters çevirelim.

Reçeli serin ve karanlık bir yerde muhafaza edelim.

Bu harika Cennet Hurması Reçeli tarifini bizimle paylaşan Lifestyle Sieda’ya teşekkür ederiz.



Merhabalar 16 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ATAALP KULAK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Cennet Hurması Reçeli hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Cennet Hurması Reçeli,cennet hurması reçeli,hurma reçeli,kahvaltılık tarifleri,kolay hurma reçeli,kolay reçel tarifi,reçel tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...