21 Haziran 2016 Salı

Kakaolu Şekerpare Tarifi


Bu güzel Şekerpare tarifini bizimle paylaşan Dilek Mutfakta bloğuna çok teşekkür ederiz.

Kakaolu Şekerpare İçin Malzemeler:

Yarım paket margarin(oda sıcaklığında), 1 çay bardağı irmik, 2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek), 1 çay bardağı hindistan cevizi, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket kakao (25 gr), Aldığı  kadar un.

Şerbeti İçin:

3,5 bardak toz şeker, 3,5 bardak su, Birkaç damla limon suyu.

Üzeri İçin:

Fındık.

Kakaolu Şekerpare Yapılışı

Şerbeti için: tencereye suyu, toz şekeri, limon suyunu koyalım ve 10 dk kadar kaynatıp, soğumaya bırakalım.

Bir kabın içine tüm malzemeleri koyalım ve ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.

Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve yuvarlayalım.

Yağlı kağıt serili tepsiye şekerpareleri dizelim ve üzerlerine, yumurtanın sarısını sürüp,  fındıkları batıralım.

Önceden ısıtılmış 200° fırında ortalama 20-30 dk pişirelim.

Kakaolu şekerparemizi fırından çıkarıp, birkaç dakika sonra üzerine şerbetimizi dökelim ve üzerini kapatıp, şerbeti çekmesini bekleyelim. Afiyet olsun.



Merhabalar 21 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ŞEYDA DEMİREL yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Kakaolu Şekerpare Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Kakaolu Şekerpare Tarifi,şekerpare,şekerpare tarifi,kakaolu şekerpare,irmikli şekerpare,tatlı tarifleri,şekerpare yapımı,şekerpare nasıl yapılır,,Şekerpare,Şerbetli tatlı tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...