22 Haziran 2016 Çarşamba

Sütlü Açma Tarifi


Sütlü Açma Tarifi İçin Malzemeler:

1 adet yumurta, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı ılık su, 1 paket instant maya (10 gr), 2 tatlı kaşığı tuz, 4 çorba kaşığı toz şeker, Aldığı kadar un.

Üzeri İçin:

Susam, Çörek otu, Yumurtanın sarısı.

Sütlü Açma Yapılışı

Tencereye sütü koyalım ve parmağımızı az yakacak şekilde ısıtalım.
İçine, yaş mayayı, kuru mayayı ilave edelim ve 7-8 dakika üzeri baloncuk olana kadar bekletelim.
Maya kabardıktan sonra içine yumurtayı, sıvı yağı, toz şekeri, tuzu, suyu koyalım ve iyice çırpalım.
Üzerine azar azar un ilave edelim ve ele yapışmayan bir hamur yoğuralım( tezgahın üzerinde yoğurmaya devam edelim hamur daha güzel oluyor)
Hazırladığımız hamuru 1 saat dinlendirelim.
Daha sonra hamurun havasını almak için 2 dakika daha yoğuralım.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım ve merdane ile açalım.
Bıçak yardımıyla elimizin şeklinde keselim ve rulo şeklinde saralım.
Üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp, susam ve çörekotu serpelim.
Sütlü Açmamızı, önceden ısıtılmış 160° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Bu nefis Sütlü Açma tarifini bizimle paylaşan Hasret Temel Kılıç’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 23 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ABİDİN DİNÇEL yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Sütlü Açma Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Sütlü Açma Tarifi,açma,açma tarifi,açma tarifleri,hamur işleri,hamurişi tarifi,hamurişi tarifleri,kolay açma tarifi,kolay açma tarifleri,kolay poğaça tarifleri,poğaça tarifi,poğaça tarifleri,pratik açma tarifi,sütlü açma tarifi,börek tarifleri,hamur İşleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...