24 Haziran 2016 Cuma

Alt Üst Böreği Tarifi


Alt Üst Böreği Tarifi İçin Malzemeler:

2 su bardağı ılık süt, 1 tatlı kaşığı kuru maya veya yarım adet yaş maya, 1 tatlı kaşlığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı sıvı yağı, 1 tatlı kaşığı tuz, Aldığı kadar un.

İçi İçin:

1 adet soğan, 100-150 gr kıyma, 2 adet patates, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı sıvı yağı, Tuz, Karabiber(isteğe bağlı) Kırmızı pul biber(isteğe bağlı)

Üzeri İçin:

1 adet yumurtanın sarısı.

Alt Üst Böreği Yapılışı

Bir kaba  toz şeri, kuru mayayı, ılık sütü koyup, karıştıralım ve 2 dakika bekletelim.
İçine sıvı yağı, tuzu koyalım ve karıştıralım.
Unu azar azar ilave edelim ve yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hazırladığımız hamuru 2 parçaya bölelim.

İçi için; soğanı ince inceke doğrayalım.
Patatesi soyalım ve rendeleyelim.
Bir kabın içine soğanı, patatesleri, kıymayı, salçayı, sıvı yağı, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi koyalım ve iyice harmanlayalım.

İki parçaya böldüğümüz hamurlardan bir tanesini oklavayla açalım ve yağladığımız tepsiye yerleştirelim.
Üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan dökelim ve yayalım.(iç harcımızı pişirmeden çiğ kullanıyoruz)
İkinci hamur parçasını da açıp, kıymalı harcın üzerine kapatalım.
Üzerine yumurtanın sarısını sürelim.
Alt Üst Böreğimizi önceden ısıtılmış 200° fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.

Bu harika Alt Üst Böreği Tarifini bizimle paylaşan Merve Mutlu Demiriz Hanım’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 25 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi BENGİSU PUSTU yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Alt Üst Böreği Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Alt Üst Böreği Tarifi,alt üst böreği,börek ve poğaçalar,kolay börek tarifi,pratik börek tarifi,börek tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...