23 Haziran 2016 Perşembe

Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi


Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi İçin Malzemeler:

Hamuru İçin:

1 paket yaş maya (10 gr), 2 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1/3 su bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 ,5 tatlı kaşığı tuz, 5-6 su bardağı un.

Sosu İçin:

1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı erimiş tereyağı, 5 yemek kaşığı yoğurt, 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1/4 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tuz.

Üzeri İçin:

Haşhaş.

Dızmana (Göçmen Böreği) Yapılışı

Bir kabın içine ılı sütü, ılık suyu, yaş mayayı, toz şekeri koyalım ve iyice karıştırıp, mayanın kabarması için 4-5 dakika bekleyelim.
İçine tuzu, sıvı yağı ilave edip, karıştıralım.
Azar azar unu ilave edelim ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp, 30-45 dakika arası dinlendirip, dört parçaya bölelim.
Her parçayı uzun olacak şekilde rulo yapıp, bir parmak kalınlığında keselim ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.

Sosu için; bir kabın içine  yumurtayı koyalım ve çırpalım.
İçine sırasıyla tüm malzemeyi ilave edelim ve karıştıralım.
Böreklerin üzerine hazırladığımız sosu eşit olacak şekilde gezdirelim.
Dızmana (Göçmen) Böreklerimizin üzerlerine haşhaş serpip, önceden ısıtılmış 200° fırında üzerileri kızarana kadar 30-40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Bu nefis Dızmana (Göçmen) Böreği Tarifini bizimle paylaşan Tarif Küpü’ne çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 24 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi EGECAN ÖZZEYBEK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi,börek tarifi,börek tarifleri,dızmana böreği,göçmen böreği,hamurişi tarifi,kolay börek tarifi,kolay börek tarifleri,pratik börek tarifi,hamur İşleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...