23 Haziran 2016 Perşembe

İç Pilav Tarifi


İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler:

1 çorba kasesi pirinç, 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık, 1 çorba kaşığı kuş üzümü, 100 gr. kuzu ciğeri, 1 adet kuru soğan, 1 çay bardağı bezelye, 1 tutam dereotu, Karabiber, Yeni bahar, Çiçek yağı, Su, Tuz.

İç Pilav Yapılışı

Tuzlu ve ılık su da pirinçler ıslatılır ve bekletilir.

Tencerenin içerisine bir miktar çiçek yağı konulur.

Dolmalık fıstıklar ilave edilerek kısık ateşte kavrulur.

Soğanı ve kuzu ciğerini ilave edip karıştırıyoruz.

Ayrı bir tencerede pilavın yağını ve tuzunu ayarlıyoruz.

Kaynamakta olan karışımı pilavın içerisine döküp, pişmesini bekliyoruz.

İç pilav pişince, dinlenmeye bırakıyoruz.

Daha sonra içerisine dereotu, karabiber, yeni bahar, bezelye ilave edip karıştırıyoruz.

İç pilavımız servise hazır.



Merhabalar 24 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi GÖKAY BATIBAY yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, İç Pilav Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:İç Pilav Tarifi,ana yemekler,iç pilav,iç pilav malzemeleri,İç pilav nasıl yapılır?,İç pilav tarifi,iç pilav yapılışı,iç pilav yemeği,içli pilav,içli pilav tarifi,içli pilav yapılışı,pilav içi,pilav tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...