24 Haziran 2016 Cuma

Dereotlu Peynirli Poğaça


Dereotlu Peynirli Poğaça İçin Malzemeler

Hamuru İçin:

125 gr oda sıcaklığında margarin (yarım paket), Yarım su bardağı sıvı yağı, 1 su bardağından 2 parmak eksik yoğurt, 1 adet yumurta (sarısı üzeri için), 1 paket kabartma tozu (10 gr), 3,5-4 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 4 yemek kaşığı tepeleme kıyılmış dereotu.

İçi İçin:

150 gr ufalanmış beyaz peynir.

Üzeri İçin:

Ay çekirdeği, Yumurta sarısı.

Dereotlu Peynirli Poğaça Yapılışı

Bir kaba margarini, sıvı yağı, yoğurdu, yumurta akını, şekeri, tuzu ve kabartma tozunu koyup iyice karıştıralım.

Üzerine azar azar unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

Sonra dereotunu ilave edip tekrar yoğuralım.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.

Daha sonra ortasına delik açıp içine 1 yemek kaşığı beyaz peynir yerleştirelim.

Deliği kapatıp hamuru tekrar yuvarlayalım ve yağlı kağıt serili tepsiye 2-3 cm aralıkla dizelim.

Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp ay çekirdeği serpelim.

Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim.

Bu nefis Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi’ni bizimle paylaşan Mutfağımdan’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 24 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi HARUN BOZKIRLI yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Dereotlu Peynirli Poğaça hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Dereotlu Peynirli Poğaça,dereotlu peynirli poğaça tarifi,kolay poğaça tarifi,poğaça tarifleri,pratik poğaça tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...