21 Haziran 2016 Salı

Balkabaklı ve Hindistan Cevizli Muhallebi Tarifi


Balkabaklı ve Hindistan Cevizli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

1 lt süt (5 su bardağı süt), 3 çorba kaşığı mısır nişastası, 1 su bardağı toz şeker, 200 ml krema ( 1 kutu krema), 1 su bardağı hindistan cevizli, 1 paket gourmet vanilin, 1 çorba kaşığı tereyağı, Yeteri kadar kabak tatlısı püresi.

Üzeri İçin:

Toz antep fıstığı, Hindistan cevizi.

Balkabaklı ve Hindistan Cevizli Muhallebi Yapılışı

Tencereye 4 su bardağı sütü ve toz şekeri koyup karıştıralım.

Geniş bir kaseye nişastayı ve vanilini koyalım.

Üzerine 1 su bardağı sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim.

Sonra nişastalı karışımı tencereye ilave edip ocağa alalım.

Orta ateşte karıştırarak kaynatalım.

Kaynamasına yakın içine kremayı ve hindistan cevizini hızlıca karıştırarak ilave edelim.

Kaynadıktan sonra içine tereyağını ilave edelim ve 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alalım.

Hazırladığımız muhallebiyi kupların yarısına kadar paylaştırıp soğumaya bırakalım.

Sonra muhallebilerin üzerine kabak tatlısı püresini paylaştıralım.

Balkabaklı ve Hindistan Cevizli Muhallebilerin üzerini hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süsleyelim.

Buzdolabında iyice soğuduktan sonra servis yapalım.

Bu nefis Balkabaklı ve Hindistan Cevizli Muhallebi tarifini bizimle paylaşan Kalpkurabiye’ye çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 21 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi GÖKŞAH AKSÖYEK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Balkabaklı ve Hindistan Cevizli Muhallebi Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Balkabaklı ve Hindistan Cevizli Muhallebi Tarifi,balkabaklı ve hindistan cevizli muhallebi,kolay muhallebi tarifi,muhallebi tarifi,pratik muhallebi tarifi,sütlü tatlılar

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...