Kaşarlı Bayat Ekmek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
1 adet çiftli ekmek+yarım çiftli ekmek, 1 adet büyük boy soğan (rendelenmiş), 3 diş sarımsak (rendelenmiş), 1 adet yumurta, 1,5 çay kaşığı kimyon, 1,5 çay kaşığı karabiber, 1,5 çay kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı un, Çeyrek demet maydanoz (ince kıyılmış).Bulamak İçin:
Galeta unu.Kızartmak İçin:
Yarım su bardağı sıvı yağı.Kaşarlı Bayat Ekmek Köftesi Yapılışı
Ekmekleri parçalara ayıralım.
Bir kaba su koyup ekmekleri içine batıralım ve 1 dakika su da bekletip çıkaralım.
Sonra ekmeklerin suyunu sıkalım.
Bir kaba ekmekleri, soğanı, sarımsağı, yumurtayı, kimyonu, karabiberi, naneyi, tuzu, unu ve maydanozu koyup iyice yoğuralım.
Harçtan küçük parçalar koparıp açalım.
Üzerine 1 parça kaşar dilimi koyup rulo şeklinde saralım.
Daha sonra galeta ununa bulayıp kızgın sıvı yağda kızartalım ve sıcak sıcak servis yapalım.
Bu harika Kaşarlı Bayat Ekmek Köftesi Tarifi için Göçmen Kızının Mutfağı’na teşekkür ederiz.
Merhabalar 12 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi BANU HARATA yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Kaşarlı Bayat Ekmek Köftesi Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Kaşarlı Bayat Ekmek Köftesi Tarifi,bayat ekmek köftesi tarifi,kaşarlı bayat ekmek köftesi tarifi,köfte tarifleri,kolay bayat ekmek köftesi tarifi,kolay köfte tarifi,pratik köfte tarifi
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...