12 Haziran 2016 Pazar

Fırında Mantarlı Tavuk Sote Tarifi


Fırında Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler:

1 adet kemiksiz tavuk göğsü, 1 adet soğan, 1 adet kırmızı biber, 300 gr kıyılmış mantar, Tuz, 1 cimdik karabiber, 1 cimdik kimyon, 1 cimdik kırmızı toz biber, Bir tutam fesleğen, 1 yemek kaşığı sıvı yağ.

Üzeri İçin:

1 su bardağı kaşar peyniri rendesi, 1 tutam maydanoz.

Fırında Mantarlı Tavuk Sote Yapılışı

Maydanozu ince ince doğrayalım.
Soğanı yarım ay şeklinde doğrayalım.
Kırmızı biberi küp şeklinde ince ince doğrayalım.
Tavuk göğsünü küp şeklinde orta kalınlıkta doğrayalım.
Teflon tavaya sıvı yağı, tavuk etini koyalım ve suyunu salıp, çekene kadar soteleyelim.
İçine soğanı, kırmızı biberi, mantarları, baharatları, tuzu koyalım ve soteleyelim.
Hazırladığımız karışımı fırın tepsisine koyup, yayalım.
Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 10 dakika pişirelim.
Daha sonra üzerine kaşar peyniri rendesini serpip, yeniden fırına koyup, peynirler eriyene kadar fırında bekletelim.
Fırında Mantarlı Tavuk Sote’yi üzerine maydanoz serpip, servis yapalım. Afiyet olsun.

Bu nefis Fırında Mantarlı Tavuk Sote Tarifi’ni bizimle paylaşan Kalpkurabiye’ye çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 12 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi OĞUZ KARAHAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Fırında Mantarlı Tavuk Sote Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Fırında Mantarlı Tavuk Sote Tarifi,fırında mantarlı tavuk sote,kolay tavuk sote tarifi,kolay tavuk sote tarifleri,pratik tavuk sote tarifi,tavuk sote,tavuk sote tarifleri,tavuklu tarifler,ana yemek tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...