İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kg kuru incir, Yarım su bardağı şeker, 5 – 6 çorba kaşığı sıvı yağ, 100 gr. dövülmemiş ceviz içi, 150 gr. kaymak (isteğe göre).İncir Tatlısı Yapılışı
Tencerenin içerisine yağı koyuyoruz.
İçerisine incirleri ekleyip 2 – 3 dakika kavuruyoruz.
Üzerine şekeri ilave ediyoruz.
İncirlerin üzerini örtecek şekilde su koyuyoruz ve incirler yumuşayana dek pişiriyoruz.
İncirler yumuşadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
İncirler soğuduktan sonra, incirlerin kenarlarını kesiyoruz ve içerilerine ceviz içlerini doldurup servis tabağına diziyoruz.
Dilerseniz incirlerin içerisine cevizle birlikte kaymak koyabilirsiniz.
İncir tatlısı artık servise hazır.
Merhabalar 13 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ÇAĞLANUR CEYLAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, İncir Tatlısı Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:İncir Tatlısı Tarifi,cevizli İncir tatlısı,en güzel İncir tatlısı,İncir tatlısı nasıl yapılır,incir tatlısı tarifi,incir tatlısı tarifleri,kuru İncir tatlısı,pratik İncir tatlısı,tatlı tarifleri,Şerbetli tatlı tarifleri


0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...