12 Haziran 2016 Pazar

Soğan Yahnisi Tarifi


Soğan Yahnisi Tarifi İçin Malzemeler:

500 gr yağsız dana kuşbaşı, 25 adet arpacık soğan, 1 su bardağı nohut (haşlanmış), 1 çorba kaşığı salça, 1 su bardağı sıcak su, Tuz, Karabiber, Kırmızı pul biber, Zeytinyağı, 1 çay bardağı su.

Soğan Yahnisi Yapılışı

Arpacık soğanların kabuklarını soyalım.
Düdüklü tencereye etleri, bir çay bardağı suyu  koyalım ve 15 dakika haşlayalım.
Tencereye zeytin yağını, arpacık soğanları koyalım ve kavuralım.
İçine salçayı ilave edelim ve 5 dakika kavuralım.
Daha sonra nohutları, etleri ilave edelim ve bir süre daha kavuralım.
Son olarak karabiberi, kırmızı pul biberi, tuzu, bir su bardağı sıcak suyu ilave edelim ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirelim.
Soğan Yahnimizi, sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Bu harika Soğan Yahnisi Tarifi’ni bizimle paylaşan Pembe Tatlar’a çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 13 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi VAHİDE ÇUBUK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Soğan Yahnisi Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Soğan Yahnisi Tarifi,ana yemekler,kolay yahni tarifi,kolay yahni tarifleri,pratik yahni tarifi,soğan yahnisi,yahni,yahni tarifi,yahni tarifleri,ana yemek tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...