12 Haziran 2016 Pazar

Menemen Sos Tarifi


Menemen Sos Tarifi İçin Malzemeler

10 kg domates (tokat domatesi), 1,5 kg biber, 1 yemek kaşığı tuz, 3-4 yemek kaşığı sıvı yağı.

Menemen Sos Yapılışı

Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde ince ince doğrayalım.

Biberleri ince ince doğrayalım.

Biberleri hafif sıvı yağında kavuralım.

Üzerine domatesleri ilave edip orta ateşte ara ara karıştırarak suyunu çekene kadar pişirelim.

Kapakları sıcak su da kaynatalım.

Kavanozları sıcak sudan geçirelim.

Hazır hale gelen domates sosunu sıcak sıcak kavanozlara dolduralım.

Sonra kapaklarını sıkıca kapatalım ve kavanozları ters çevirelim.

Bu şekilde 1 gün bekletelim.

Serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edelim.

Sos, kapaklar ve kavanozlar sıcak olmalı.

Toplam 500 gr kavanozlarda 9 adet menemen sos çıktı.

Bu harika Menemen Sos Tarifi için Esma Gülhan Akçay’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 13 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ALPER AKINOĞLU yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Menemen Sos Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Menemen Sos Tarifi,kışlık tarifler,kolay menemen tarifi,menemen sos tarifi,menemen tarifi,pratik menemen tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...