Hindistan Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin:
4 adet yumurta, Yarım su bardağı şeker, Yarım su bardağı sıvı yağ, Yarım su bardağı hindistan cevizi, Yarım su bardağı nişasta, 1 su bardağı un, 2 paket vanilya, 1 çay kaşığı kabartma tozu.Kreması İçin:
Kremşanti, Hindistan cevizi.Hindistan Cevizli Kek Yapılışı
Bir kaba yumurtaların aklarını ayıralım ve çok az tuz ile birlikte, beyaz kar gibi bir hale gelene dek mikserle çırpalım.
Yumurtanın sarılarını ve şekeri ayrı bir kapta, köpürene dek çırpalım ve yumurtanın akı ile birlikte karıştıralım.
Kalan diğer bütün malzemeleri bu karışımın üzerine ekleyerek iyice karıştıralım.
Elde ettiğimiz kek hamurunu, küçük kek kalıplarına paylaştıralım.
Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında hindistan cevizli keklerimizi pişirelim.
Keklerimiz piştikten sonra fırından çıkaralım ve keklerimizi soğumaya bırakalım.
Soğuyan keklerimizi, biraz katı olarak çırpılmış kremşantiyle kaplayalım ve sonra hindistan cevizine bulayalım.
Hindistan Cevizli Küçük Kekleri buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz.
Bu nefis Hindistan Cevizli Kek Tarifi için Pembe Tatlar‘a teşekkür ederiz.
Merhabalar 12 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ESİN ERYILMAZ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Hindistan Cevizli Kek Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Hindistan Cevizli Kek Tarifi,hindistan cevizli kek,hindistan cevizli kek tarifi,kek tarifleri,kolay kek tarifleri
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...