11 Haziran 2016 Cumartesi

Kaşarlı Çıtır Börek Tarifi


Kaşarlı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

 1 paket hazır yufka (6 adet).

Sosu İçin:

1 su bardağı su, 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağı, 2 yemek kaşığı tereyağı.

İçi İçin:

250 gr kaşar peyniri, 1 kase kadar tulum peyniri (farklı peynirde kullanabilirsiniz), 1 tutam maydanoz.

Üzeri İçin:

1 adet yumurtanın sarısı, Susam, Çörek otu.

Kaşarlı Çıtır Börek Yapılışı

Sosu için; tencereye suyu, sıvı yağı ve tereyağını koyalım.

Orta ateşte karıştırarak fokur fokur kaynatalım ve ılımaya bırakalım.

İçi için; kaşarı rendeleyelim ve bir kaba alalım.

Üzerine tulum peynirini ve ince ince doğradığımız maydanozu ilave edip karıştıralım.

1 adet yufkayı tezgaha serelim.

Üzerine 2-3 yemek kaşığı sostan döküp yayalım.

Sonra yufkayı resimdeki gibi dört tarafından katlayalım ve büyük bir kare elde edelim.

Hazırladığımız kare yufkayı dört parçaya bölelim.

Yufkanın bir kenarına bolca iç harçtan koyalım ve hafif bol olacak şekilde rulo şeklinde saralım.

Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayalım.

Artan sosumuzun içine yumurta sarısını ilave edip çırpalım.

Daha sonra fırça ile böreklerin üzerine sürelim.

Böreklerin üzerine susam ve çörek otu serpelim.

Kaşarlı Çıtır Böreklerimizi önceden ısıtılmış 200° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Toplam 24 adet böreğimiz oldu.

Bu harika Kaşarlı Çıtır Börek Tarifi’ni bizimle paylaşan Çiğdem’ce Lezzetler‘e teşekkür ederiz.



Merhabalar 11 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi HAYRİYE HASAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Kaşarlı Çıtır Börek Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Kaşarlı Çıtır Börek Tarifi,börek tarifleri,kaşarlı çıtır börek tarifi,kolay börek tarifi,pratik börek tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...