11 Haziran 2016 Cumartesi

Greçka (Karabuğday) Tarifi


Greçka (Karabuğday) Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı greçka, 1 su bardağı pilavlık bulgur, Yarım tavuk göğsü, 5 adet sivri biber, 4 diş sarımsak, 1 adet kuru soğan, 4 yemek kaşığı sıvı yağı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 4 su bardağı su, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı pul biber, 2 çay kaşığı nane.

Greçka (Karabuğday) Yapılışı

Soğanı, sarımsakları ve biberleri ince ince doğrayalım.

Tavuk göğsünü haşlayıp didelim.

Tencereye sıvı yağı, tereyağını, sarımsağı, soğanı ve biberleri koyup soteleyelim.

Üzerine yıkayıp suyunu süzdüğümüz bulguru ve greçkayı ilave edip 1-2 dakika soteleyelim.

Sonra ocaktan alalım.

Daha sonra baharatları, tuzu, didilmiş tavukları ve suyunu ilave edip karıştıralım.

Hazırladığımız harcı borcama döküp eşit şekilde yayalım.

Önceden ısıtılmış 175° fırında 50-60 dakika pişirelim.

Suyunu çekince fırından alıp servis yapın.

Bu harika Greçka (Karabuğday) Tarifi için Vanilins‘e teşekkür ederiz.



Merhabalar 12 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi EBRU TUFAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Greçka (Karabuğday) Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Greçka (Karabuğday) Tarifi,greçka (karabuğday) tarifi,greçka tarifi,kolay pilav tarifi,pilav tarifleri,pratik pilav tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...