15 Haziran 2016 Çarşamba

Fıstıklı Baklava Tarifi


Fıstıklı Baklava Tarifi İçin Malzemeler:

35 yaprak baklava yufkası, 200 gr tereyağı, 200 gr çekilmiş antep fıstığı.

Şerbeti İçin:

4 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, 1 dilim limon.

Fıstıklı Baklava Yapılışı

Tencereye suyu, toz şekeri koyalım ve kaynatalım.
İçine limon dilimini koyalım ve ılımasını bekleyelim.
Fırın tepsisini yağlayalım ve beş kat yufkayı tepsiye serelim.
Üzerine tereyağı gezdirelim ve antep fıstığı serpelim.
Son beş kat yufka kalana kadar aynı işlemi tekrarlayalım.
Son beş kat yufkayı da tepsiye serelim ve üzerine tereyağı gezdirip, fırına girmeden önce dilimleyelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
İlk sıcaklığı geçince ılık şerbeti üzerinde gezdirip, iki saat kadar dinlendirelim.
Baklavamızı fıstık ile süsleyip, dondurma ile servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Bu nefis Fıstıklı Baklava Tarifi‘ni bizimle paylaşan Kalpkurabiye‘ye çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 15 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi MAHDİ TEZEL yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Fıstıklı Baklava Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Fıstıklı Baklava Tarifi,baklava,baklava tarifi,fıstıklı baklava,fıstıklı baklava tarifi,kolay baklava tarifi,kolay tatlı tarifi,kolay tatlı tarifleri,pratik tatlı tarifi,Şerbetli tatlı tarifleri,tatlı tarifi,tatlı tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...