16 Mayıs 2016 Pazartesi

Tuzlu Kurabiye Tarifi


Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

2 adet yumurta (sarıları içine akları üzeri için), Yarım paket oda sıcaklığında margarin (125 gr), 1 çay bardağı sıvı yağı, Yarım çay bardağı sirke, Yarım çay bardağı toz şeker, 1 tatlı kaşığı mahlep, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu (10 gr), 4 su bardağı un.

Üzeri İçin:

Yumurta akı, Susam.

Tuzlu Kurabiye Yapılışı

Bir kaba margarini, yumurta sarılarını, sıvı yağı, sirkeyi, toz şekeri, mahlebi, tuzu ve kabartma tozunu koyup iyice karıştıralım.

Üzerine azar azar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.

Yumurtanın büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre un ölçüsünde 1 yemek kaşığı oynayabilir.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğimiz şekli vererek kurabiyelerimizi hazırlayalım.

Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.

Kurabiyelerin üzerine fırça ile yumurta akı sürüp susam serpelim.

Evvelce ısıtılmış 175° fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.

Pişen Tuzlu Kurabiyeleri fırından alıp 30 dakika dinlendirip sonra servis yapın.

Bu mükemmel Tuzlu Kurabiye Tarifi için Vanilins‘e teşekkür ederiz.



Merhabalar 16 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi KÜBRA TEKELİOĞLU yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Tuzlu Kurabiye Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Tuzlu Kurabiye Tarifi,kolay kurabiye tarifi,kolay tuzlu kurabiye tarifi,kurabiye tarifleri,pratik kurabiye tarifi,pratik tuzlu kurabiye tarifi,tuzlu kurabiye tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...