17 Mayıs 2016 Salı

Saray Sarması Tarifi


Tadı çok mükemmel ve kendisi de bir o kadar hafif olan saray sarması tatlısının tarifini vermek istiyorum sizlere, bir başka isimiyle prenses tatlısı da deniliyor kendilerine :)

Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler :

6 su bardağı süt, 1 su bardağı un, 1,5 su bardağı  şeker, 1 paket vanilya, krem şanti, hindistancevizi, dövülmüş fındık veya ceviz, kuru incir.

 

Saray Sarması Yapılışı

Süt, un, şeker ve vanilyayı bir kaba koyalım ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırıp kaynatalım.

Dikdörtgen fırın tepsisine bol miktarda hindistancevizi serpelim ve hazırlamış olduğumuz kremayı üzerine dökelim, tepsinin her tarafına aynı kalınlıkta yayalım.

Soğumuş olan kremanın üzerine evvelce hazırladığımız krem şantiden ince bir tabaka şeklinde müddetlim.

Biraz bekletip üzerine dövülmüş fındık veya ceviz serpelim.

İnce ince doğradığımız kuru incirleri üzerine ilave edelim.

2 santimetre aralıklarla ince şeritler halinde keselim. Altından tutup spatula yardımıyla rulo yaparak saralım.

Hindistan cevizine batıralım ve servis tabağına dizelim.

Büyüklüğünü kendinize göre ayarlayabilirsiniz. İşte bu kadar. Saray sarması tatlınızı afiyetle yiyebilirsiniz.



Merhabalar 17 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi GÜNEŞ TİYEK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Saray Sarması Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Saray Sarması Tarifi,incirli saray sarması,saray sarmasi tatlisi,saray sarması,saray sarması tarifi,saray sarması yapılışı,saray sarması yapımı,sütlü saray sarması,sütlü tatlılar,tatlı tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...