Patlıcan Konservesi Tarifi İçin Malzemeler
4 kilogram patlıcan, 2 kg domates, Tuz, Yeteri kadar kaynamış su.
Patlıcan Konservesi Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyalım ve ister küp küp, ister daha uzun olarak doğrayalım.
Domateslerin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
Patlıcanları ve domatesleri tencereye koyup, renkleri dönene kadar karıştırarak kavuralım.
Hazırladığımız patlıcan ve domatesleri sıcak sıcak, kavanozlarda 5 santim ( bir parmak uzunluğu ) boşluk kalacak şekilde, yarım kiloluk kavanozlara dolduralım.
Her yarım kiloluk kavanozun üzerine yarım tatlı kaşığı tuz serpiştirelim.
Kavanozlara, sebzelerin üzerini çok geçmeyecek şekilde kaynar su ilave edelim ve kavanozların kapaklarını sıkıca kapatalım.
Hazırladığımız patlıcan konservelerini geniş bir tencereye dizip, kavanozların üzerini geçecek şekilde su ilave edelim ve 30 dakika kaynatalım.
30 dakika sonra kavanozları tencereden çıkarıp ters çevirelim ve soğuyana kadar bu şekilde bekletelim.
Patlıcan konservelerini güneş görmeyen ve nemli olmayan bir ortamda gizleyelim.
Not: Kavanozları ve kapaklarını sıcak suda 5 dakika kaynattıktan sonra patlıcanları kavanozlara dolduralım.
Takriben olarak 12 kavanoz patlıcan konservesi çıkıyor.
Patlıcan konservesi’nin resmi için Meral hanıma teşekkür ederiz.
Merhabalar 15 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi BERFU GENÇOĞLU yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Patlıcan Konservesi Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Patlıcan Konservesi Tarifi,kışlık tarifler,kolay konserve tarifi,konserve tarifi,patlıcan konservesi,patlıcan konservesi nasıl yapılır,patlıcan konservesi tarifi,patlıcan konservesi yapılışı
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...