Domates Konservesi İçin Malzemeler:
15 kilogram. Domates (resimde gördüğünüz kadar çıktı).
Domates Konservesi Yapılışı
Domatesleri güzelce yıkayıp robotta çekin, çok çekmeyin su gibi olmasın.
Bir tencereye yağsız olarak koyun, kaynamaya başladıktan sonra 30 ila 45 dakika arası pişirin.
Ayrı bir tencerede kavanozları kaynatmak için su kaynatın.
Hâlâ domates kaynamaktayken, yıkadığınız kavanozları tencerede kaynamakta olan suyla çalkalayın ve kavonazlar 1-2 tıkırdasın.
Kapaklarıda aynı şekilde kaynar suda biraz bekletin.
Domatesleri kaynar kaynar kavanozlara doldurun ve ağzını hiç beklemeden kapatıp düz bir yere ters tercümen.
Ocağın altı açık olmalı, hiç bir işlem soğuk olmayacak…
Kavanozlar soğuyana kadar yerlerinden kaldırmayın.
Soğuyan kavanozları, güneş görmeyen bir yerde gizleyin.
Kavanozlar açıldıktan sonra buzdolabında gizleyin ve açılan kavanozu en geç iki gün içinde tüketin.
Şayet bitiremeyecekseniz konserveleri küçük kavanozlarda hazırlamanız daha iyi olacaktır.
Kışın yemeklerimde, kızartmalara ve bilhassa menemen yaparken kullanırım. Tecrübeniz dileğiyle…
Bu tarifi bizimle paylaşan Meryemin Mutfağından‘a çok teşekkür ederiz.
Merhabalar 17 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi DİDAR ŞEVKETFEROĞLU yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Kışlık Domates Konservesi Nasıl Yapılır hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Kışlık Domates Konservesi Nasıl Yapılır,domates,domates konservesi,domates konservesi nasıl yapılır,kışa hazırlık tarifleri,kışlık tarifler,kışlık yiyecekler,konserve tarifleri,meryemin mutfağından
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...