Höşmerim Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:
250 gram tereyağı, 125 gram kaymak, 14 çorba kaşığı un, 1.5 kahve fincanı pekmez, 1.5 su bardağı süt, 1.5 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurtanın sarısı.Üzeri İçin:
Ceviz.Höşmerim Tatlısı Yapılışı
Bir kaba sütü, toz şekeri, pekmezi, yumurtanın sarısını koyalım ve çırpalım.
Tencereye tereyağını koyalım ve eritelim.
İçine unu, kaymağı ilave edelim ve karıştırarak kavuralım.
Unun rengi dönünce önceden hazırladığımız sütlü karışımı ağır ağır karıştırarak ilave edip, pişirelim.
Servis tabağına döküp yayalım.
Höşmerim Tatlısını cevizle servis yapalım.
Merhabalar 17 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ATEŞ TUFAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Höşmerim Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Höşmerim Tarifi,höşmerim,höşmerim nasıl yapılır,höşmerim tarifi,höşmerim tatlısı,sütlü tatlılar,tatlı tarifleri
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...