16 Mayıs 2016 Pazartesi

Çökertme Salatası Tarifi


Çökertme Salatası Tarifi İçin Malzemeler:

250 gr taze börülce, 2 adet havuç, 2 adet patates, 2 adet pancar.

Sosu İçin:

3 diş sarımsak, Yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı mayonez, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 tutam maydanoz, 1 tutam dereotu, Tuz.

Çökertme Salatası Yapılışı

Börülceyi, patatesi, havucu, pancarı ayrı ayrı haşlayalım ve ayrı kaplara rendeleyelim.
Servis tabağının ortasına börülceleri kenarlarına da patatesi, havucu, pancarı sırasıyla yerleştirelim.
Sosu için; maydanozu, dereotunu ince ince doğrayalım.
Sarımsakları rendeleyelim.
Bir kaba yoğurdu, mayonezi, sarımsağı koyalım ve karıştıralım.
İçine maydanozu, dereotunu ilave edip, karıştıralım.
Sonra zeytin yağını, tuzu ilave edip, karıştıralım.
Çökertme Salatasının üzerine limon suyunu gezdirip, servis yapalım.

Bu nefis Çökertme Salatası tarifi için Yemek Saati‘ne teşekkür ederiz.



Merhabalar 16 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi CANSUNUR EROĞLU yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Çökertme Salatası Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Çökertme Salatası Tarifi,çökertme salatası,kolay salata tarifi,pratik salata tarifi,salata tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...