15 Mayıs 2016 Pazar

Balparmak Tatlısı


Balparmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

2 adet yumurta, 250 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağı, Yarım su bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı irmik, 1 paket kabartma tozu (10 gr), 1 paket vanilya (5 gr), 4 su bardağı elenmiş un.

Şerbeti İçin:

4 su bardağı su, 3 su bardağı toz şeker, Yarım limon suyu.

Bulamak İçin:

1 su bardağı irmik.

Balparmak Tatlısı Yapılışı

Şerbeti için; tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatalım.

Kaynadıktan sonra 15-20 dakika daha kaynatalım.

İçine limon suyunu ilave edip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.

Bir kaba margarini, yumurtayı, sıvı yağı, toz şekeri, 2 yemek kaşığı irmiği, kabartma tozunu ve vanilyayı koyup iyice karıştıralım.

Üzerine azar azar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.

Hamurdan küçük parçalar koparıp parmak şekli verelim.

Sonra irmiğe bulayıp yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizelim.

Evvelce ısıtılmış 180° fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim.

Fırından çıkardığımız tatlıların üzerine hemen soğuk şerbeti dökelim.

Tatlımızın üzerini başka bir tepsi ile kapatalım.

Şerbeti iyice çeken Balparmak Tatlımız servise hazır.

Bu nefis Balparmak Tatlısı Tarifi‘ni için Yaseminin Mutfağından‘a teşekkür ederiz.



Merhabalar 15 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi SEVİL SÖNMEZ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Balparmak Tatlısı hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Balparmak Tatlısı,balparmak tatlısı tarifi,kolay balparmak tatlısı tarifi,pratik balparmak tatlısı tarifi,Şerbetli tatlı tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...