16 Mayıs 2016 Pazartesi

Balkabağı Reçeli Tarifi


Balkabağı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

500 gr ayıklanmış balkabağı, 2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, 5 adet karanfil, 1 adet portakalın suyu, 1 adet portakalın kabuğunun rendesi, 1/4 limonun suyu (çeyrek su bardağı), 1 adet limon tuzu.

Balkabağı Reçeli Yapılışı

Balkabağımızı kesme şeker büyüklüğünde küp küp doğrayalım.

Sonra geniş bir tencerenin içine alalım.

Üzerine toz şeker ve suyu ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakalım.

Kaynadıktan sonra üzerine portakal suyunu, portakal kabuğu rendesini ve karanfilleri ilave edelim.

Kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp koyulaşana kadar pişirelim.

Kıvam alan reçelimizin içine limon suyunu ve limon tuzunu ilave edip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.

İlk sıcaklığı çıkan Balkabağı Reçelimizi kavanoza dolduralım.

Reçelimizi buzdolabında muhafaza edelim.

Bu mükemmel Balkabağı Reçeli Tarifi için Selda’nın Mutfak Defteri‘ne teşekkür ederiz.



Merhabalar 16 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi GÖKCAN ERTUGAY yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Balkabağı Reçeli Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Balkabağı Reçeli Tarifi,balkabağı reçeli tarifi,kahvaltılık tarifleri,kolay reçel tarifi,pratik reçel tarifi,reçel tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...