Baklavalık Yufkadan Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
24 adet baklavalık yufka.Sosu İçin:
1 su bardağı süt, 2 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 çay kaşığı kabartma tozu.İçi İçin:
250 gr beyaz peynir, 250 gr ıspanak (peyniri arttırıp ıspanak yerine maydanoz kullanabilirsiniz).Üzeri İçin:
Susam, Çörek otu.Baklavalık Yufkadan Tepsi Böreği Yapılışı
Tepsiyi hafif yağlayalım.
Sosu için; bir kaba sütü, yumurtaları, sıvı yağı ve kabartma tozunu koyup iyice çırpalım.
İçi için; bir kaba peyniri ve ince ince doğradığımız ıspanağı koyup karıştıralım.
2 adet baklavalık yufkayı peş peşe tepsiye yerleştirelim.
Yufkanın her yerine sostan müddetlim.
Sosun üzerine iki adet yufkayı daha yerleştirip tekrar sostan müddetlim.(her yufkanın arasına değilde iki yufkada bir sostan sürüyoruz)
Bu şekilde 12 adet baklavalık yufkayı üst üste koyalım.(son yufkanın üzerine sos dökmüyoruz)
Sonra peynirli ıspanaklı harcı döküp yufkanın her yerine eşit şekilde yayalım.
Harcın üzerine kalan yufkaları aynı sıra ile yerleştirip soslayalım.
Kalan sosu hazırladığımız böreğin üzerine dökelim.
10-15 dakika dinlendirip böreği dilimleyelim.
Böreğin üzerine susam ve çörek otu serpelim.
Baklavalık Yufkadan Tepsi Böreğimizi evvelce ısıtılmış 180° fırında altın sarısı renk alana kadar pişirelim.
Çıtır çıtır ve çok hafif bir böreğimiz oldu. Soğuk olarak da tüketebilirsiniz.
Bu mükemmel Baklavalık Yufkadan Tepsi Böreği Tarifi’ni bizimle paylaşan Çiğdem’ce Lezzetler‘e teşekkür ederiz.
Merhabalar 15 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi DEVRİM MAHLİ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Baklavalık Yufkadan Tepsi Böreği Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Baklavalık Yufkadan Tepsi Böreği Tarifi,baklavalık yufkadan tepsi böreği tarifi,börek tarifleri,kolay börek tarifi,pratik börek tarifi
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...