16 Mayıs 2016 Pazartesi

Aş Çorbası Tarifi


Aş Çorbası Tarifi İçin Malzemeler :

2 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 adet soğan, 150 gr. kıyma, 1 adet et suyu tableti, 4 su bardağı su, 1 çay bardağı haşlanmış nohut, 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek, 1 çay bardağı erişte, Karabiber, Tuz, Kırmızı pul biber, Nane, 1 yemek kaşığı salça.

Aş Çorbası Yapılışı

Bir kabın içerisine kıymayı, tuzu, karabiberi koyalım ve yoğuralım.
Kıymadan küçük parçalar koparalım.
Elimizde yuvarlayarak minik köfteler hazırlayalım.

Soğanları ince ince doğrayalım.
Tencere içerisine doğradığımız soğanları ve sıvı yağı koyup, soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
Üzerine salçayı ilave edip karıştıralım.
Yaptığımız minik köfteleri ilave edelim.
Et suyu tabletini ve dört su bardağı suyu katıp kaynatalım.
Çorba kaynayınca içerisine mercimek ve nohudu, en son olarak da erişteyi ilave edelim.
10 dakika daha pişirdikten sonra üzerine kırmızı pul biber ve nane serpelim.
Aş Çorbası servise hazır. Afiyetler olsun.



Merhabalar 17 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi GÜLNAZ BAŞAR yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Aş Çorbası Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Aş Çorbası Tarifi,aş Çorbası,aş Çorbası tarifi,çorba tarifleri,kolay Çorba tarifleri,pratik çorba tarifleri,resimli çorba tarifleri,sebze çorbası,Çorba tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...