15 Haziran 2016 Çarşamba

Vişne Soslu Muhallebi Tarifi


Vişne Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

 1 kg süt (5 su bardağı süt), 1 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı oda sıcaklığında margarin, 1 su bardağı un, 1 paket vanilya.

Arası İçin:

Kek parçaları.

Üzeri İçin:

3 su bardağı vişne suyu, 3 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı mısır nişastası.

Vişne Soslu Muhallebi Yapılışı

Muhallebisi için; tencereye sütü ve toz şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştıralım.

Üzerine margarini ve unu ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.

Sonra ocaktan alıp içine vanilyayı ilave edelim ve karıştıralım.

Orta büyüklükte bir cam kabı ıslatalım ve içine hazırladığımız muhallebiyi dökelim.

Muhallebinin üzerine rondodan geçirdiğimiz kek parçalarını serpelim.

Başka bir tencereye vişne suyunu, toz şekeri ve mısır nişastasını koyup koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.

Vişneli sos ılıdıktan sonra kek parçalarının üzerine döküp düzgünce yayalım.

Vişne Soslu Muhallebimizi buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirip servis yapalım.

Bu harika Vişne Soslu Muhallebi tarifini bizimle paylaşan Sevda’nın Sokağı’na teşekkür ederiz.



Merhabalar 15 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi BAŞAK İBRAHİMGİL yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Vişne Soslu Muhallebi Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Vişne Soslu Muhallebi Tarifi,kolay muhallebi tarifi,muhallebi tarifi,sütlü tatlılar,vişne soslu muhallebi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...