Orjinal Pastacı Kreması Tarifi İçin Malzemeler
2,5 su bardağı süt, 100 gr margarin, 1 su bardağı un+ çeyrek su bardağı un, 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker, 1 paket vanilya (5 gr), 1 adet yumurta, 200 gr krema (1 kutu).Orjinal Pastacı Kreması Yapılışı
Tavaya margarini koyup kısık ateşte margarini yakmadan ve rengini koyulaştırmadan eritelim.
Üzerine unu ilave edip karıştırarak kokusu çıkana kadar iyice kavuralım.
Bu aşamada unu yakmamaya dikkat edelim. Unu yakarsanız kremanın rengi güzel olmaz.
Tencereye yumurtayı koyup iyice çırpalım.
Üzerine sütü, şekeri ve vanilyayı ilave edip iyice çırpalım.
Orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar sürekli karıştıralım.
Kaynama noktasına gelen sütlü karışımı kavurduğumuz unun içine karıştırarak azar azar ilave edelim.
Koyu kıvamlı bir kremamız olacak.
Kremayı bir kaba alıp üzerini streç ile kapatalım.
Strecin üzerine buharın çıkması için bir kaç delik açalım.
Krema iyice soğuyunca içine kremayı ilave edip mikserin en yüksek ayarında çırpalım.
Orjinal Pastacı Kremamız kullanıma hazır.
Pastacı kremamızı yaş pastalarda, milföylü tatlılarda ve eklerin iç kreması olarak kullanabilirsiniz.
Bu harika Orjinal Pastacı Kreması Tarifi için Duygu Temel Gördal’a teşekkür ederiz.
Merhabalar 14 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi NAZLI ÇAĞLAYAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Orjinal Pastacı Kreması Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Orjinal Pastacı Kreması Tarifi,kolay pastacı kreması tarifi,orjinal pastacı kreması tarifi,pastacı kreması tarifi,pratik pastacı kreması tarifi,sütlü tatlılar
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...