Bu harika Bademli Keşkül Tarifi‘ni bizimle paylaşan Pembe Tatlar’a çok teşekkür ederiz.
Keşkül İçin Malzemeler:
1 litre süt, 2 çorba kaşığı nişasta, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta, 3 çorba kaşığı hindistancevizi, 2 çorba kaşığı toz badem,Üzeri İçin:
file badem.Keşkül Tarifi
Tencereye sütü, toz şekeri, nişastayı, yumurtayı, toz bademi ve hindistancevizini koyup, çırpıcı ile pürüzsüzleşene kadar çırpalım.
Orta hararetli ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatıp ocaktan alalım.
Hazırladığımız keşkülü servis kaselerine eşit şekilde paylaştırıp, üzerlerini file badem ile süsleyelim.
Tatlılarımız oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buzdolabına koyup soğumaya bırakalım.
İstediğimiz zaman afiyetle yiyelim :)
Diğer Harika Sütlü Tatlılar‘a buradan göz atabilirsiniz.
Merhabalar 14 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi YALÇIN EMMEZ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Bademli Keşkül Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Bademli Keşkül Tarifi,keşkül,keşkül tarifi,bademli keşkül tarifi,sütlü tatlılar,sütlü tatlı tarifleri,pratik tatlı tarifleri,kolay tatlı tarifleri,kolay keşkül tarifi,keşkül nasıl yapılır,keşkül yapımı,,tatlı tarifleri


0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...