Krem Şantili Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
250 gr oda sıcaklığında tereyağı, 1 poşet toz krem şanti, 2 adet yumurta (akları içine sarıları üzerine), 1 su bardağı ılık süt, 1 paket instant maya (10 gr), 1 tatlı kaşığı tuz, Aldığı kadar un.Üzeri İçin:
Susam, Çörek otu, Yumurta sarısı.Krem Şantili Poğaça Yapılışı
Bir kaba tereyağını, toz krem şantiyi, yumurta aklarını, ılık sütü, mayayı ve tuzu koyup iyice karıştıralım.
Üzerine azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirelim.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
Hazırladığımız poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim.
Poğaçaları tepside 30 dakika daha dinlendirelim.
Önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Bu nefis Krem Şantili Poğaça Tarifi için Pembe Tatlar‘a teşekkür ederiz.
Merhabalar 15 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi DÜRİYE ARHAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Krem Şantili Poğaça Yapımı hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Krem Şantili Poğaça Yapımı,kolay krem şantili poğaça tarifi,kolay poğaça tarifi,krem şantili poğaça tarifi,poğaça tarifleri,pratik krem şantili poğaça tarifi,pratik poğaça tarifi
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...