Domatesli Acı Biber Sosu Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo biberiye (turşuluk acı biber), 2 kilo domates, 1 su bardağı zeytinyağı, 2 su bardağı sirke, 1 bağ maydanoz (isteğe göre), 3 yemek kaşığı tuz, 1 baş sarımsak.Domatesli Acı Biber Sosu Yapılışı
Biberleri yıkayıp saplarını ayıklayalım.
Domatesleri yıkayıp irice doğrayalım.
Rondoda önce biberleri incecik olana kadar çekelim ve geniş bir kaba alalım.
Domatesleri biraz iri kalacak şekilde çok ezmemeye çalışarak rondoda çekelim ve biberlerin üzerine ilave edelim.
Sarımsakları ince ince doğrayalım ve biberlerin üzerine ilave edelim.
Biber ve domatesi aynı anda yapmayın biberler küçülene kadar domatesler çok sulanır.
Maydanozları rondoda incecik çekelim ve biberlerin üzerine ilave edip iyice karıştıralım.
Sonra zeytin yağını,sirkeyi ve tuzu ilave edip karıştıralım.
Tuzu önce 2 yemek kaşığı koyup biraz bekleyelim ve tadına bakalım.
Tuzu az gelir ise kalan tuzu ilave edin.
Hazırladığımız sosu bu şekilde 30 dakika bekletelim.
Süre sonunda sosu kavanozlara dolduralım ve ağızlarını sıkıca kapatalım.
Domatesli Acı Biber Sosumuzu buzdolabında saklayalım.
Toplam 3 büyük kavanoz Domatesli Acı Biber Sosumuz çıktı.
Açmadan 20 gün bekletip sonrasın da tüketebilirsiniz.
Bu güzel Domatesli Acı Biber Sosu Tarifi‘ni bizimle paylaşan Resimli Tarif’e teşekkür ederiz.
Merhabalar 15 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi SELAHADDİN PUSTU yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Domatesli Acı Biber Sosu Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Domatesli Acı Biber Sosu Tarifi,domatesli acı biber sosu tarifi,domatesli sos tarifi,kışlık tarifler,kolay domatesli sos tarifi
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...