14 Haziran 2016 Salı

Dondurma Tadında Kurabiye Tarifi


Dondurma Tadında Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:

125 gr oda sıcaklığında margarin, Yarım çay bardağı sıvı yağı, 1 çay bardağı pudra şekeri, 2 yemek kaşığı dolusu kakao, 1 adet yumurta, 1 paket vanilya (5 gr), 1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu, 3-3,5 su bardağı un.

Üzerinin Kreması İçin:

1 paket süt kreması (200 ml), 1 paket pasta kreması, 1 çay bardağı süt.

Üzeri İçin:

Pasta süsü.

Dondurma Tadında Kurabiye Yapılışı

Hamuru için; bir kaba margarini, sıvı yağı, pudra şekerini, kakaoyu, yumurtayı, vanilyayı ve kabartma tozunu koyup iyice karıştıralım.

Üzerine azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

Hamuru merdane ile açalım.

Açtığımız hamuru yuvarlak kalıp ile keselim.

Yuvarlak kestiğimiz hamurlara resimdeki gibi bir aparatla çanak şekli verelim.

Şekillendirdiğimiz hamurları yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.

Önceden ısıtılmış 180° fırında 20-25 dakika pişirelim.

Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakalım.

Üzerinin kreması için; bir kaba süt kremasını, pasta kremasını ve sütü koyalım.

Sonra koyulaşana kadar mikser ile çırpalım.

Hazırladığımız kremayı pasta şırıngasına dolduralım.

Soğuyan kurabiyelerin çukur kısımlarına şırınga yardımı ile krema dolduralım.

Dondurma Tadında Kurabiyelerimizin üzerini pasta süsü ile süsleyip servis yapın.

Toplam 25-26 adet kıyır kıyır Dondurma tadında Kurabiyemiz oldu.

Bu harika Dondurma Tadında Kurabiye Tarifi için Hasret Temel Kılıç’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 14 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ILGAZ AKCAYOL yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Dondurma Tadında Kurabiye Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Dondurma Tadında Kurabiye Tarifi,dondurma tadında kurabiye tarifi,kolay dondurma tadında kurabiye tarifi,kolay kurabiye tarifi,kurabiye tarifleri,pratik kurabiye tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...