13 Haziran 2016 Pazartesi

Çilek Reçeli


Çilek Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

500 gr çilek (yarım kg), 3 su bardağı şeker, Çay kaşığının ucuyla çok az tereyağı (parlaklık vermesi için), 2 yemek kaşığı limon suyu.

Çilek Reçeli Yapılışı

Çilekleri ayıklayıp yıkayalım ve süzgeçte bekletelim.

Tencereye çilekleri koyalım.

Çileklerin üzerine toz şekeri dökelim.

1 gece bu şekilde ağzı kapalı olarak oda sıcaklığında bekletelim.

Çileklerin resimdeki gibi sulanması gerekiyor.

Bekletme süresinden sonra ocağa alalım.

İçine tereyağını koyalım.

Orta ateşte kaynatalım.

Kaynamaya başladıktan sonra 40-45 dakika kaynatalım.

Ara ara üzerinde biriken köpükleri temizleyelim.

Son olarak limon suyunu ilave edip ocaktan alalım.

Çilek Reçelimizi soğuduktan sonra kavanoza boşaltıp ağzını sıkıca kapatalım.

Malzemeler ölçülü bir şekilde çoğaltılarak istenilen miktarda reçel yapılabilir.

Bu harika Çilek Reçeli Tarifi için Hasret Temel Kılıç’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 13 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ASLIHAN KARAŞ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Çilek Reçeli hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Çilek Reçeli,çilek reçeli,çilek reçeli tarifi,kahvaltılık tarifleri,kolay çilek reçeli tarifi,pratik çilek reçeli tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...