Tavuk Dürüm Tarifi İçin Malzemeler
750 gr kadar kuşbaşı tavuk kalça, Yarım demet taze soğan, 1 diş sarımsak, 1 adet sarı veya kırmızı kapya biber,Sıvı yağı, Tuz, Karabiber, Kırmızı toz biber, Kekik, Lavaş, Yeşillikler, Kırmızı soğan (isteğe göre).
Tavuk Dürüm Yapılışı
Tencereye tavuk etlerini koyup, harlı bir ateşte kapağını kapatmadan suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirelim. (dibi tutmayan tencere kullanalım)
Üzerine sıvı yağı, ince ince doğradığımız taze soğanı, sarımsağı ve incecik doğranmış biberleri ilave edip karıştıralım.
Biberler ve soğan çok rengini kaybetmeden, tuzu, karabiberi, kekiği ve kırmızı toz biberi ilave edip karıştıralım.
Lavaşın üzerine tavuklu karışımdan koyalım.
Tavuk etlerinin üzerine istediğiniz yeşilliklerden koyup rulo şeklinde saralım.
Tavuk Dürümümüzü sıcak sıcak servis yapalım.
Bu güzel Tavuk Dürüm tarifini bizimle paylaşan Bizim Evin Aşçısı‘na çok teşekkür ederiz.
Merhabalar 12 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi SAFA TEPECİK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Tavuk Dürüm Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Tavuk Dürüm Tarifi,ana yemekler,dürüm tarifi,tarifi,tavuk dürüm,tavuklu tarifler,ana yemek tarifleri
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...