Sarelleli Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, Yarım su bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı sıcak süt, 2 yemek kaşığı sarelle, 2 yemek kaşığı kakao, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 paket vanilya (10 gr), 2 su bardağı un.Sosu İçin:
2 su bardağı soğuk süt, 2 tatlı kaşığı sarelle.Sarelleli Islak Kek Yapılışı
Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
Üzerine sarelleyi ve kakaoyu koyup tekrar çırpalım.
Sonra sıvı yağı ve sütü ilave edip hızlıca karıştıralım.
Daha sonra vanilyayı, kabartma tozunu ve elenmiş unu azar azar ilave edip karıştıralım.
Borcamı yağlayıp hamuru eşit şekilde içine dökelim.
Hazırladığımız kek hamurunu soğuk fırına koyalım.
Fırını 200° ayarlayıp kek kabarmaya başlayınca fırın ısısını 175° düşürelim.
Kekimizi 20-25 dakika kadar pişirelim. (kürdan ile kontrol edebilirsiniz)
Sosu için; geniş bir kaseye sütü ve sarelleyi koyup iyice karıştıralım.
Pişen kekin her yerine kürdan ile delikler açalım.
Bekletmeden sıcak kekin üzerine soğuk sosu gezdirerek eşit şekilde dökelim.
Sarelleli Islak Kekimizi 1-2 saat dinlendirelim.
Bir gün sonra daha da lezzetli oluyor.
Merhabalar 12 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi EMİR KOÇKAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Sarelleli Islak Kek Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Sarelleli Islak Kek Tarifi,ıslak kek tarifi kolay ıslak kek tarifi,kek tarifleri,kolay kek tarifi,pratik kek tarifi,sarelleli ıslak kek tarifi
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...