7 Haziran 2016 Salı

Saray Lokumu


Saray Lokumu Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi İçin:

1 litre süt (5 su bardağı süt), 1 su bardağı un, 1 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 paket vanilya (5 gr).

Krem Şantiyi Hazırlamak İçin:

1 paket krem şanti, 1 su bardağı süt.

Tabanı İçin:

2 büyük paket hindistan cevizi.

Saray Lokumu Yapılışı

Tencereye sütü, unu ve şekeri koyalım.

Orta ateşte tel çırpıcı ile karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirelim.

Ocaktan almaya yakın içine tereyağını ve vanilyayı ilave edip mikserle köpük köpük oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika çırpalım.

Fırın tepsisine bolca hindistan cevizi serpelim.

Hazırladığımız muhallebiyi dikkatlice hindistan cevizinin üzerine döküp kaşığın tersi ile eşit şekilde yayalım. (kaşığı arada su ile ıslatalım)

Bir kaba krem şantiyi ve sütü koyup koyulaşana kadar mikser ile çırpalım.

Krem şantiyi muhallebinin üzerine döküp eşit şekilde yayalım.

Bu şekilde buzdolabında 1 gece bekletelim. Bu süre kısa olursa lokumları sarması da o kadar zor olur.

Ertesi gün tepsiyi buzdolabından çıkaralım.

Lokumları hangi boyda saracaksanız o boyda dilimleyelim.

Dilimlediğimiz lokumları hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alalım.

Hazırladığımız Saray Lokumlarının üzerine fındık batırıp süsleyelim.

Bu nefis Saray Lokumu Tarifi‘ni için Yaseminin Mutfağından‘a teşekkür ederiz.



Merhabalar 7 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi METE KORU yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Saray Lokumu hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Saray Lokumu,kolay lokum tarifi,lokum tarifi,pratik lokum tarifi,saray lokumu tarifi,sütlü tatlılar

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...