13 Haziran 2016 Pazartesi

Salepli Bisküvili Tatlı Tarifi


Salepli Bisküvili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Salep tadını sevenler için, yapımı çok kolay ve çok lezzetli bir tatlı olan Salepli Bisküvili Tatlı tarifini denemenizi tavsiye ederim. Çok seveceksiniz.

Malzemeler:

3,5 su bardağı süt, 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker, 2 yemek kaşığı salep ( hazır salep tozu kullanabilirsiniz), 2 yemek kaşığı pirinç unu, 24 adet kare petibör bisküvi.

Salepli Bisküvili Tatlı Yapılışı

Tenceremizin içerisine sütü, şekeri, salebi ve pirinç ununu ekleyip sürekli karıştırarak pişiriyoruz.

Muhallebi kaynadığında altını kapatıyoruz.

Kare bir borcamın içerisine petibör bisküvileri diziyoruz. Bisküvilerin üzerine muhallebinin yarısını döküyoruz.

Muhallebinin üzerine kalan bisküvileri dizip, muhallebinin kalanını üzerine döküp güzelce yayıyoruz.

Salepli Bisküvili Tatlı‘yı buzdolabında soğutuyoruz. Tatlımız soğuduktan sonra dilimleyip servis edebiliriz.

Gördüğünüz gibi yapımı çok kolay bir tatlı. Lezzeti de garanti.

Bu harika Salepli Bisküvili Tatlı Tarifi‘ni bizimle paylaşan Senem’ce ye çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 13 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi SEYRAN ÇAMTOSUN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Salepli Bisküvili Tatlı Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Salepli Bisküvili Tatlı Tarifi,bisküvili tatlı tarifi,bisküvili tatlı tarifleri,kolay tatlı tarifleri,muhallebi tarifi,salepli bisküvili tatlı,salepli muhallebi,salepli tatlı,sütlü tatlılar

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...