Tarifi bizimle paylaşan Yemek Saati'ne Teşekkür ederiz.
Muz Jöleli İrmik Tatlısı İçin Malzemeler:
1 lt süt, 10 yemek kaşığı toz şeker, 8 yemek kaşığı irmik, 1 paket kakaolu petibör bisküvi, 3 yemek kaşığı süt, 2 adet muz, 1 paket muzlu jöle.Muz Jöleli İrmik Tatlısı Yapılışı
Tencereye sütü, irmiği, toz şekeri koyalım ve sürekli karıştırarak pişirelim.
Bisküviyi ufalayıp un haline getirelim.
Kelepçeli kalıbı suyla ıslatalım ve irmiğin yarısını kalıba dökelim.
Üzerine bisküviyi yayalım ve sütü bisküvilerin üzerinde gezdirerek dökelim.
Kalan irmiği bisküvilerin üzerine dökelim ve buzdolabında 2 saat soğutalım.
Muzu halka halka doğrayalım.
Muzlu jöleyi arkasındaki tarife göre hazırlayalım ve 30 dk buzdolabında bekletelim.
Buzdolabından çıkardığımız irmiğin üzerine, halka şeklinde doğradığımız muzları koyalım.
Muzlu jöle tam katılaşmaya başlarken, muzların üzerine dökelim.
Buzdolabında 4-5 saat soğumaya bırakalım.
Yavaşça kelepçeli kalıptan çıkarıp, servis yapalım. Afiyet olsun.
Merhabalar 13 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi SEVAY İŞİ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Muz Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Muz Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi,en güzel tatlı tarifleri,İrmik helvası,İrmik helvası tarifi,irmik tatlısı,irmik tatlısı tarifi,kolay pasta tarifleri,kolay tatlı trifleri,pasta tarifleri,pratik tatlı tarifleri,resimli tatlı tarifleri,tatlı tarifleri
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...