15 Haziran 2016 Çarşamba

Minik Mantı Salatası Tarifi


Minik Mantı Salatası Tarifi İçin Malzemeler

2,5 su bardağı küçük mantı, 1 çay kaşığı silme tuz (mantıları haşlarken içine atmak için), 4 adet kornişon turşu, 3 adet közlenmiş biber, 2 kutu konserve mısır, 5 dal taze yeşil soğan, Yarım demet maydanoz, 1 tutam dereotu (isteğe göre).

Sosu İçin:

1 adet limon, 3 yemek kaşığı sıvı yağı, 1 tatlı kaşığı silme tuz.

Minik Mantı Salatası Yapılışı

Geniş bir tencerenin içine su koyup kaynatalım.

Su kaynayınca için tuzu ilave edip karıştıralım.

Sonra içine mantıları ilave edip yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirelim.

Mantıları pişirdikten sonra soğuk su ile yıkayıp süzelim.

Kornişon turşuyu, közlenmiş biberi, taze yeşil soğanı, maydanozu ince ince doğrayalım.

Bir kaba mantıları, doğradığımız yeşillikleri, kornişon turşuyu ve mısır koyup karıştıralım.

Sosu için; bir kaseye limon suyunu, sıvı yağı ve 1 tatlı kaşığı silme tuzu ilave edip karıştıralım.

Sosu yeşilliklerin üzerine gezdirerek dökelim.

Malzemeleri ezmeden iyice harmanlayalım ve servis tabağına alalım.

Minik Mantı Salatamız servise hazır.

Çok hafif ve çok lezzetli bir salata tarifi.

Tarifimiz 8 kişiliktir.

Bu harika Minik Mantı Salatası Tarifi için Hasret Temel Kılıç’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 16 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi BURKAY ÖZATA yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Minik Mantı Salatası Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Minik Mantı Salatası Tarifi,kolay mantı tarifi,kolay salata tarifi,mantı salata tarifi,minik mantı salatası tarifi,pratik mantı tarifi,pratik salatası tarifi,salata tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...