19 Haziran 2016 Pazar

Meyveli Tartölet Tarifi


Meyveli Tartölet İçin Malzemeler:

Hamuru için:
10 Yemek kaşığı un,
150 gr margarin,
3 yemek kaşığı pudra şekeri,
1 tane yumurta,
1 çay bardağı yoğurt,
vanilya,
kabartma tozu,
yarım çay kaşığı tuz.

Kreması için:
2 Su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
4 yemek kaşığı tozşeker,
1 tane yumurta sarısı,
1paket vanilya,
1 tatlı kaşığı margarin.

Üzeri için:
İstediğiniz meyvelerden (kivi, muz, nar vb.),
1 yemek kaşığı limon suyu,
1 yemek kaşığı pudra şekeri.

Meyveli Tartölet Yapılışı

Önce hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Yumuşamış margarinin içine diğer hamur malzemelerini koyup yoğuruyoruz.

10 dakika dinlendirdikten sonra küçük tartölet kalıplarını yağlıyoruz.

Hamurdan parçalar koparıp, kalıpların içine bastırarak kalıplara göre hamuru açıyoruz.

Hamuru çatalla deliyoruz. 170 derecede pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Sonra krema malzemelerini karıştırıp kremasını pişiriyoruz.

Pişen tartölet hamurlarının üzerine kremayı paylaştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

İstediğimiz meyveleri küçük küçük doğruyoruz. Ben muz, kivi ve nar kullandım.

Meyvelerin üzerine pudra şekeri ve limon suyu döküp karıştırıyoruz.

Krema soğuyunca kremanın üzerine meyvelerden koyarak meyveli tartöletleri servis yapıyoruz.

Bu nefis Meyveli Tartölet Tarifi‘ni bizimle paylaşan Yemek Saati‘ne teşekkür ederiz.



Merhabalar 19 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi DEVRAN IŞIKOĞLU yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Meyveli Tartölet Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Meyveli Tartölet Tarifi,kurabiye tarifleri,meyveli tartölet,tartölet,tartölet nasıl yapılır,tatlı kurabiye tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...