19 Haziran 2016 Pazar

Mantarlı Tavuk Sarma


Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler:

4 adet tavuk göğsü, 500 gr mantar, 2 adet soğan, 2 adet kapya biber, Tuz, Karabiber, Tereyağı.

Üzeri İçin:

Sıvı yağ, Ketçap, Maydanoz, Kekik.

Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi

Tavuk etlerini bonfile keselim ve biraz dövüp, inceltelim.
Mantarı, kapya biberi, soğanı ince ince küp şeklinde doğrayalım.
Tencereye çok az tereyağını, soğanı koyalım ve soteleyelim.
İçine kapya biberleri, mantarları koyalım ve sotelemeye devam edelim.
Daha sonra tuzunu ilave edip, karıştıralım ve soğumasını bekleyelim.
Her bir tavuk parçasının içine, hazırladığımız harçtan birer kepçe koyalım ve sıkıca saralım.

Üzeri için; Maydanozu ince ince doğrayalım.
Bir kabın içine sıvı yağı, ketçabı, maydanozu, kekiği koyalım ve güzelce karıştıralım.
Hazırladığımız sosu, tavuk parçalarının üzerine dökelim.
Mantarlı Tavuk Sarmamızı, önceden ısıtılmış 200° fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Bu nefis Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi‘ni bizimle paylaşan Kalpkurabiye’ye çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi SERHAT HACIEFENDİOĞLU yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Mantarlı Tavuk Sarma hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Mantarlı Tavuk Sarma,ana yemekler,kolay mantar tarifleri,kolay tavuk tarifi,kolay tavuk tarifleri,mantar,mantarlı tavuk,mantarlı tavuk sarma tarifi,mantarlı tavuk tarifi,pratik mantar tarifleri,pratik tavuk tarifi,tavuk sarma,tavuk sarma tarifi,tavuk tarifleri,tavuk yemek tarifleri,tavuklu yemek tarifleri,ana yemek tarifleri,tavuklu tarifler

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...